vrijdag 19 augustus 2022

EEN BLIJVENDE HERINNERING

 
  
  
27 augustus 2017 Transplantoux Classic 
Transplantoux bestaat uit professoren, dokters, verpleegkundigen, medewerkers in ziekenhuizen

en meer dan ooit patiĆ«nten die getransplanteerd werden met een orgaan. Lever, nier, longen, hart, pancreas, en gecombineerde transplantaties, zoals nier/lever, nier/pancreas.
En natuurlijk ook sympathisanten en vrienden.

Ook in Heusden-Zolder zijn er veel dergelijke gevallen, die meestal anoniem blijven.
Maar door dergelijke acties zoals fietsen, wandelen er meer, kunnen deze patiƫnten "dank u " zeggen aan de anonieme donor.

We zijn allen zeer blij en denken vaak aan onze onbekende weldoener omdat door dit geschenk velen, van een nieuw leven mogen genieten.Wanneer een vitaal orgaan ophoudt met optimaal functioneren kom je in een terminale fase terecht. Gelukkig bestaat er een kunstnier die een nier-vervangende therapie is. Dit is niet bij andere falende organen het geval.

Daarom steunen de deelnemers aan deze organisaties rechtstreeks Transplantoux, zij ijvert voor het aller belangrijkste doel: "OverLevenDoorGeven", iedereen is potentiele donor en als het zo ver komt, geef je zieken een tweede leven. Een mooier gebaar is er niet in dit leven. Met veel dank aan de voorzitter van Nier Limburg en Fenier-Fabir (nationaal) en Ervaringsdeskundige Nieren in UZ Leuven.Mautice Mues