maandag 22 augustus 2022

EEN BLIJVENDE HERINNERING

 
  
  
Kajotterskapel werd in 1942 gebouwd door de kajotters bericht van 15 augustus 2017
Oorspronkelijk een kapelleke aan een dennenboom, staat nog altijd achter de huidige kapel. De viering dateert dus van 80 jaar geleden.

Mathias Cuppers plaatste dit boomkapeleke in 1936 voor het priesterschap van zoon Alfons. In de beginjaren van WO II kwam Leonard Aerts bidden aan het kapelleke voor een behouden thuiskomst van weggevoerde KAJ-jongeren door de Duitse Bezetter, waar onder ook zijn zoon Jozef. Ze kwamen behouden terug.

In 1942 bouwden de Kajotters onder impuls van Kapelaan Vandenhoudt en enkele stielmannen de huidige Kapel.

Door het geloof en hoop kwamen meerdere mensen naar de Kajotterskapel om te bidden bij het beeld van O.L. Vrouw "Maagd der armen". Het werd onderhouden door "Nar van Mènneke Oarts" en familie. Vanaf 1963 ontfermde dochter Elza zich over de zorg voor en aan het Kapelleke. Zij werd vandaag gehuldigd met het Ereteken en Diploma van O.L.Vrouw, Oorzaak-Onzer-Blijdschap van het bisdom, voor 70-jarige diensten en zorg aan de Kajotterskapel. Nadien werd er verzameld in het nieuwe Chirolokaal aan "Het Heem". Dank aan Guido van Sander die haar werk verder zet, Julien Maebe dorpsraad, Pastoor Guido, de Zusters Ursulinen en onze burgemeester Mario.

Dank aan de talrijke opkomst ondanks het minder goede weer. De huidige Kajotters waren op kamp in Corsica. Veel Oud KAJ- leden deelden mee in de viering.Ondertussen is heel het kappelleke gerestaureert en in orde gemaakt. Met veel dank aan Maurice Mues