dinsdag 16 augustus 2022

Dit is Heusden-Zolder => Pedaalclub Heusden


Op 20 december 1994 kreeg de Pedaalclub Heusden, de titel van Koninklijke Maatschappij, van Koning Albert II van Belgiƫ. De Koninklijke Wieler-en Toeristencub, Pedaalclub was een feit.

De Wielerclub was in 1993 gestopt met de Grote Kermisprijs, maar de Wielertoeristenclub had de fakkel overgenomen. Zij vierden in 1995 hun Zilveren jubileum. Ze hadden in die 25 jaar vele successen behaald zowel op provinciaal vlak als nationaal en internationaal was de AIT in 1982 een voltreffer van formaat.
 
We zijn intussen in 2020 en op 16 december bestaan ze officieel 50 jaar  Een tweede maal goud. Ik ben in 2006 gestopt om verschillende redenen, hoofdzaak mijn gezondheid. Maar diep in mijn hart is er nog een beschermd plaatsje voor onze Pedaalclub. Ik kon het niet laten en daarom wil ik langs deze weg de club nog bedanken voor de mooie jaren samen van 1975 tot 2007 met onze vaste sponsor Limasco nv. Samen scheerden we hoge toppen met dank aan de familie Caubergs. Ik wil in de toekomst wat foto's delen en misschien wat schrijven maar in 't Pedalleke destijds heb ik zelfs de geschiedenis neer geschreven. Mooie tijd maar herinneringen aan die tijd is pure nostalgie. Het echte ontstaan is voor later, dat begon begin 1970, groetjes Maurice