vrijdag 12 augustus 2022

Alerte burgers voorkomen grote bosbrand

 
Na de dienst in de Selimiye moskee reden de moskeegangers terug naar huis en aan de bosrijke omgeving werd meteen halt gehouden toen ze zagen dat het aanpalende bosje in vuur stond. Snel de wagens uit en de brandblusser nemen om het vuur te gaan bestrijden. Uit alle wagens kwamen de brandblussers   om te blussen en in de moskee werden dan grote brandblussers bijgehaald om een grote bosbrand te voorkomen. Anderen zijn dan onmiddellijk beginnen te bellen naar de Brandweer die zeer snel ter plaatse was om het uitgelopen vuur  zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Knap werk geleverd door de brandweer  en zij zijn nog een tijdje gebleven om na te blussen.
Beeld u eens in daar brand als het vuur kan oprukken dan zo naar de terril en verder door naar Koersel en Beringen dat is allemaal bos en natuurgebied! Zou een catastrofe geweest zijn.

Dank aan Fatih, Adem & Ayhan en Ismail om zo alert te reageren op het zien van de vlammen en het vuur dat aan het uitbreiden was. Ook die enkele fietsers die er door kwamen gereden en snel hulp boden. De politie kwam ook ter plaatse en  nu word nog bekeken hoe het vuur er is gekomen.
DANK aan al de alerte mensen en  mooi om zo vlug te handelen.
Dank aan Adem Ozcan voor deze foto