vrijdag 29 juli 2022

Watersley junior (U19) Challenge 2 Nationscup op circuit Zolder


Deze namiddag streek de Watersley junior (U19) Challenge 2 Nationscup neer op het circuit van Zolder voor de 1ste Etappe van boven vernoemde wedstrijd. Een peleton van 126 renners reden een wedstrijd van 75 km (19 ronden) over het circuit van Zolder.

Het deelnemersveld bestond ui nationale ploegen uit Belgiƫ , Nederland, Frankrijk, Duitsland, .... maar ook nationale teams uit de Verenigde staten en Canada. Ook reden er een aantal merken teams mee. Na een spannende strijd was het de Noor Tobias Risan Nakken die de massasprint won voor de Belg Vlad van Mechelen en de Est Frank Aron Ragilo.

De Noor werd tevens de eerste leider van het algemeen klassement en kreeg daarom de gele trui overhandigd. De Belg Sente Sentjes kreeg de witte trui als beste jongeren. Morgen rijden de renners de 2de etappe in het Nederlandse Sittard (Net over Belgische - Nederlandse grens) Ze rijden er een tijdrit van 5km. Meer info over deze race kan u vinden via deze link https://www.watersley.com/events/junior-challenge-2-nationscup/. Met veel dank aan Frederique Jamart voor verslaggeving en foto's