dinsdag 5 juli 2022

Prachtige werking van ARKTOS in het Jefhuis in Heusden Zolder.


Vrijdag mocht ik een heel bijzondere belevenis meemaken in het Jefhuis te Heusden Zolder. Wijlen priester Jef Ulburghs is een monument in de sociale geschiedenis van onze provincie en ver er buiten.
Zijn ultieme wens was dat zijn woonst ter beschikking zou gesteld worden voor allerlei sociale projecten. Ook ARKTOS is hier een vast anker geworden waar jongeren tot rust kunnen komen. In dit huis organiseren ze het NAFT groepsaanbod voor West Limburg.
Niet iedere jongere legt een foutloos of moeiteloos traject af op school of in zijn leefomgeving. Het Jefhuis is dan ook een plek waar ze zichzelf kunnen ontdekken. Vrijdagnamiddag werd het werkjaar afgesloten met allerlei diverse workshops. Iedereen kon hier wel zijn gading vinden.
Er werd geschilderd, geknutseld, muziek gespeeld, boogschieten kwam aan bod, spelletjes werden enthousiast gespeeld,, dieren werden gekoesterd, men leerde er boren, er werd gevist aan de vijver van het kasteel.. Vrijwilligers zorgden voor heerlijke hapjes.
Dit te mogen ervaren in een wereld die vaak zo genadeloos is maakt deze plek bijna hemels. Er is nog hoop en zoals ze zelf zeggen en uitdragen : Het kan wel !!!!! En Jef kijkt ongetwijfeld minzaam toe vanuit de hemel.
Fondation Engie zag het belang van deze werking ook in en steunt graag deze organisatie. Dit doen ze concreet door sponsoring materiaal, moutainbikes, trampoline en muziekinstrumenten.
Hier komt men samen (na het verlof-) iedere woensdag en vrijdag van 9 u tot 15u30.
Graag meer info ? Ludo Vrijs lvrijs@arktos.be 0483 601718
Met veel dank aan Lambert Reynders voor de verslaggeving en de foto's