vrijdag 1 juli 2022

Persbericht PZ H|Z => Voertuig 2 jaar zonder verzekering

Gisteren heeft onze verkeersdienst op een aantal locaties extra controles uitgevoerd. Zo ook in Bolderberg waar we een voertuig hebben onderschept dat met een vervallen nummerplaat rond reed. De bal ging aan het rollen door flitsboetes die niet opgestuurd konden worden, doordat de eigenaar van de nummerplaat al meer dan twee jaar overleden was. Onderzoek toonde aan dat de zoon de auto van zijn vader had overgenomen in 2020 maar het voertuig nooit in regel heeft gebracht. Hij gaf onmiddellijk toe zonder inschrijving of verzekering te rijden. Ook de belastingdienst werd gecontacteerd. Het voertuig werd in beslag genomen en getakeld.

Verder hebben zij 3 bestuurders betrapt op het gebruik van de gsm achter het stuur en 1 bestuurder die met onverantwoorde snelheid reed.

Op de Koolmijnlaan werden dan weer twee aannemers terecht gewezen, daar zij werken aan het uitvoeren waren zonder vergunning.
De flitswagen was ook ingezet en kon in totaal 2272 voertuigen op hun snelheid controleren, verspreid over 4 locaties in HZ. 220 bestuurders reden te snel, wat neerkomt op bijna 10%. Slechts 1 bestuurder komt in aanmerking voor de intrekking van zijn rijbewijs. De motorfiets haalde een snelheid van 111 km/u op de Koolmijnlaan waar slechts 50 km/u is toegestaan.