maandag 25 juli 2022

Night of te Locals 2023.

Om een misverstand meteen uit de Zolderse wereld te helpen, hebben we de titel wel degelijk op 2023 gezet. Volgend jaar dus!
6 Augustus aanstaande, 2022, zijn het gewoon 2 handen in elkaar. Om alweer iets in Zolder Centrum te doen bewegen. Café ’t Kuipke en VZW The Locals Zolder organiseren dan voor de allereerste keer: ‘Locals Together’!

Een openlucht jam-sessie. Een soort van ‘vrij podium’. Met de nodige ‘Locals’. Zolder bracht toch in het verleden heel wat extreme bekende én bekwame muzikanten voort. Die zitten ook in Heusden.

Dit vrij podium dient er dan ook voor om dat samen te brengen. Robert Quintens en Ludo Hulsmans, -de oer ‘locals’- roepen dan ook iedereen op, om hun instrument, of stem mee te brengen op 6 Augustus, en samen te ‘jammen’. Om muzikale nostalgie te brengen, of om nieuw talent te ontdekken in onze eigen streek. Ludiek en aangenaam voor de aanwezigen.

Een geweldig initiatief om nieuw leven in te blazen, in spookdorp Zolder Centrum. Decennia Burgemeesters hebben ‘het leven’ uit Zolder Centrum gehaald. ‘The Locals’ en Café ’t Kuipke doen er ondanks Corona, er alles aan, om nieuw leven in hun leefgemeente te blazen. Zonder politiek, maar met de liefde voor muziek. Een aanpak waar je altijd mee scoort.

Dus hou 6 Augustus vrij, om af te zakken naar Zolder Centrum. ‘Locals Together’ is aan zijn eerste editie toe. ‘The Locals’ is zoals gebruikelijk in Januari… 28 Januari! ( Tony Sempels)