dinsdag 5 juli 2022

MIJN|KRACHT Festival n.a.v. 30 jaar mijnsluiting

Tot en met  zaterdag 31 december / www.mijn-kracht.be
Op 30 september 1992 werd de steenkoolmijn van Zolder – als laatste van de Benelux – definitief gesloten: Het einde van een industrieel tijdperk. In 2022 is het dus 30 jaar geleden en van 1 juli tot en met 31 december 2022 staat de mijn terug in de schijnwerpers. Met het festival MIJN|KRACHT presenteert MUZE met diverse partners een respectvolle terugblik op het verleden en een dynamische kijk op de toekomst. Met een mix van film, theater, fotografie, muziek, expo’s en installaties stroomt er een bijzondere energie door de oude steenkoolmijn. Bekijk nu het zomerprogramma op www.mijn-kracht.be en bestel jouw tickets voor diverse producties. Foto © Kris Vandevenne/MUZE