donderdag 7 juli 2022

Met een gerust hart op reis

De zomervakantie lonkt. Koffers klaar om op die langverwachte reis te vertrekken, maar dan ontdekken dat je niet de juiste reisdocumenten hebt? Niets zo vervelend als dat. Check dus nu of je alle nodige documenten hebt voor jezelf en je kinderen. Controleer ook de geldigheid van je rijbewijs als je met de auto reist.

Hou er rekening mee dat bepaalde landen eisen dat je identiteitskaart, kids-ID of internationaal reispaspoort nog een bepaalde geldigheidsduur heeft bij binnenkomst of vertrek. Dit kan je voor alle landen nakijken op www.diplomatie.belgium.be.

Een kids-ID vraag je best minstens een maand voor vertrek aan. Let op, het kind moet aanwezig zijn bij de aanvraag. Voor een internationaal paspoort is er een wachttijd van ongeveer twee weken. In dringende gevallen kan je de documenten in spoed aanvragen. De kostprijs hangt dan af van de snelheid waarmee het reisdocument afgeleverd moet worden. Voor elke nieuwe aanvraag breng je een recente pasfoto mee (max. 6 maanden oud).

Denk eraan dat je voor al deze documenten telefonisch of via onze website een afspraak moet maken. Een reistoelating voor een minderjarige kan je met een afspraak, maar ook online in orde brengen. Hiervoor hoef je dus niet langs te komen. Info: Team Burger – 011 80 80 84