woensdag 27 juli 2022

EEN BLIJVENDE HERINNERING

 
Brasa Limburg uit Heusden-Zolder 2 gouden en bronzen plak in Nijmegen op 30 oktober 2017
Brasa Limburg uit Heusden-Zolder zakte dit weekend met een kleine delegatie vechters en supporters naar Nijmegen af waar 400 deelnemers verzamelden voor het Nederlands Kampioenschap Braziliaanse Jiu Jitsu. Bij Braziliaanse Jiu Jitsu mag er niet gestoten en getrapt worden. Het doel is de tegenstander naar de grond werken met een worp of takedown, op de grond onder controle te houden en hem tot opgave te dwingen door een klem of verwurging.

Bart Schraepen moest zijn titel in de klasse tot 70kg van vorig jaar verdedigen en dit heeft hij uitstekend gedaan. Hij hield het hoofd koel onder de druk en heeft 4 wedstrijden gevochten. Zijn eerste 2 wedstrijden heeft hij mooi gevochten en allebei gewonnen op een verwurging. De halve finale ging wat moeilijker maar deze heeft hij dan toch kunnen winnen op punten. In de spannende finale heeft hij dan ook nog eens gewonnen met een mooie verwurging. Hiermee werd hij voor het tweede jaar op rij Nederlands Kampioen BJJ.

Rik Broux heeft dit jaar al verscheidene tornooien gewonnen maar toch was het de eerste maal dat hij mee deed aan het Nederlands Kampioenschap BJJ in de klasse tot 94kg. Alle vier zijn wedstrijden wist hij overtuigend te winnen. De eerste wedstrijd op een verwurging, de andere drie inclusief de finale won hij met een mooie armklem. Een perfect parcours van de eerste wedstrijd tot in de finale. Met deze mooie reeks overwinningen verzekerde hij zich van het goud en is Rik Broux Nederlands Kampioen BJJ 2017.

De winnaars van alle klasses samen mogen ook nog mee doen aan de open gewichtsklasse. Bart en Rik hebben hier beiden nog aan mee gedaan. Bart heeft in de eerste wedstrijd verloren op punten en was hiermee uitgeschakeld. Rik heeft twee wedstrijden overtuigend gewonnen, maar dan in de halve finale verloren op punten. Bij het gevecht om het brons heeft zijn tegenstander opgegeven door een blessure. Hiermee heeft Rik de bronzen medaille gewonnen in het Nederlands Kampioenschap BJJ Open Gewicht.

Heb je interesse in Braziliaanse Jiu Jitsu? Neem dan zeker even contact op met Brasa Limburg. Ze bieden 1 week gratis introductielessen aan voor iedereen. Met veel dank aan Kenny Polmans www.brasalimburg.be