zaterdag 11 juni 2022

Supercar Challenge circuit Zolder

Dit weekend staat circuit Zolder in het teken van de Supercar Challenge.
Veel categorieën van auto’s zijn er te zien dit weekend met ook een heel sterk deelnemersveld in al de races.
Vandaag beginnen we met de free practice van de Mazda MX5 Cup. In deze free practice was het nummer 16 van Dominique Kraan de snelste. Op de tweede plaats vinden het nummer 6 van Pim van Riet met slechts 0,147 duizendste achterstand ; Op de derde plaats eindigde het nummer 14 van Andràs Király.
Free practice 2 Mazda MX5 Cup over 30 minuten. Heel andere namen in deze vrije training die naar voor komen. Zo rijdt Niels Langeveld de snelste wedstrijdronde halverwege de vrije training en zit Piet van Riet hem op de hielen met toch al bijna een seconde achterstand. Met nog 5 minuten op de klok heeft Sam Jongejan de leiding overgenomen. Hoe de startgrid er uit zal zien weten we deze namiddag

Ford Fiesta Sprint Cup Free Practice 1

Deze free practice kon niet helemaal afgewerkt worden vanwege rode vlag situatie. In deze Ford Fiesta reeks rijden er verschillende klasses, Classe BE, classe DIV1 en classe DIV2. Snelste was Kobe Pauwels met zijn Ford Fiesta nummer 96 , hij komt uit in de BE classe. Tweede plaats voor Gianni van de Craats nr° 84 in de classe DIV1 en ook in de zelfde classe eindigde Senna van Soelen nr°24 op een derde plaats. Toch nog even vermelden dat de wagens op de tweede en derde plaats van het Bas Koeten Racing zijn.

Tweede vrije training Ford Fiesta Cup over 30’
Na een tiental minuten vrije training in de Ford Fiesta Cup is er net zoals in de eerste vrije training een rode vlag situatie. Al de wagens staan in de pitlane maar de tijd loopt gewoon verder. Voor de rode vlag situatie reed Thomas de Backer aan de leiding voor Kobe Pauwels. Het is de wagen nr° 94 van Giovanni van Lil die in de Bianchi bocht in de vangrails is terecht gekomen. Met nog 17 minuten op de klok wordt de vrije training stil gelegd.
Over naar de eerste kwalificaties van de dag.
De Porches Carrera Cup Benelux.
Heel wat bekende namen die meestrijden voor deze Cup. Zo is er Tom Boonen uit de PRO-AM klasse, Sam Dejonghe in de PRO klasse, Koen Wauters in de PRO-AM klasse, Jan Lauryssen in mooie blauwe Porche PRO-AM klasse en last but not Least bijna thuisrijder Dylan Derdaele in de PRO klasse. We krijgen 24 wagens aan de start van deze kwalificatie en een mooi deelnemersveld. Met nog een paar minuten op de klok spelen Harry King en Xavier Maassen haasje over. Harry King die voor de vierde maal de snelste ronde neerzet, zal hij op de pole mogen plaatsnemen. Nog even afwachten tot de zwart wit geblokte vlag valt. Inderdaad het is Harry King die net als vrijdag de snelste op de racetrack is. Dylan Derdaele met tevreden zijn met een zevende tijd in de PRO klasse. Sam Dejonghe zette pas een achtste tijd neer in de PRO klasse. In de PRO-AM klasse mag Jan Lauryssen vanop de eerste plaats starten. Koen Wauters pakt de tweede tijd in de PRO-AM klasse en de derde tijd in deze klasse is voor de Fransman Didier Glorieux. Tom Boonen eindigde in deze klasse op een vijfde plaats en op een negentiende plaats algemeen. Zie bijgevoegd de start grid van de Porsche Carrera Cup Benelux - Race 1 - Startgrid.pdf deze namiddag. Dat voor de voormiddag.
In de namiddag krijgen we nog om 13u10 de eerste race in de Supercar Challenge by Hankook over 60’ en één ronde. Om 14u30 de eerste race in de Porches Carrera Cup over 30’ en één ronde. Om 15u20 de eerste race inde BMW M2 CS Racing Cup Benelux, een wedstrijd over één uur ziehier de start grid BMW M2 Cup Benelux - Race 1 - Startgrid.pdf. Om 16u35 staat de kwalificatie van Ford Fiesta Sprint Cup Ne+Be op het programma en afsluiten doen we om 17u15 met de kwalificatie Mazda MX- 5 Cup
Met veel dank aan Joseph Bams voor de verslaggeving en foto's door Bart Knops