zaterdag 11 juni 2022

Porsche Carrera Cup Benelux race 1


In de Porsche Carrera Cup Benelux is de pole voor Harry King. Hij wist al in de voormiddag kwalificatie de pole te veroveren voor Ghislain Cordeel en Xavier Maassen. Dylan Derdaele die toch het circuit kent als zijn broekzak start pas op de vierde rij. Sam Dejonghe start eveneens vanop de vierde rij. Tom Boonen moet tevreden zijn met een 17 plaats algemeen.
Geen Koen Wauters te zien, wat scheelt er met de wagen van Wauters , we hebben er het raden naar. Harry King heeft zijn pole positie kunnen houden voor Ghislain Cordeel . Glen van Parijs volgt op een derde plaats. Harry King blijft de snelste sectoren tijden aan elkaar rijgen. Na 6 ronden volgt Ghislain Cordeel op 2,5 seconde van King. Glen van Parijs op 3,5sec en Xavier Maassen volgt op 8,5 sec. In de PRO-AM klasse blijft Jan Lauryssen aan de leiding voor Didier Glorieux. 

Nog 15 minuten te gaan en Harry King blijft zijn voorsprong stelselmatig uitbouwen. Geen veranderingen in de top 10 van het klassement. Iedereen weet zich op zijn plaats te houden. Voor de tweede en derde plaats tussen de PRO’s lijkt het nog spannend te worden. Ghislain Cordeel die op een tweede plaats rijd heeft slecht een halve sec voorsprong op zijn naaste belager Glen van Parijs. De wagen nr°54 van Jan Lauryssen in de PRO-AM klasse heeft een stevige voorsprong op Didier Glorieux van bijna 20 sec. In de AM klasse is het Stijn Lowette die leidt; Drama voor Dylan Derdaele en safety car procedure. Is de Porche 99 ergens van de baan gegaan?

Blijkbaar wel want er is een Safety Car procedure want dit wijst erop dat Derdaele ergens van de baan is gegaan. Nog 2 ronden te gaan en het hele veld heeft terug aansluiting gevonden. 1,5 sec is de voorsprong van King die hij moet verdedigen op Glen van Parijs; Maar het is Maxime Soulet die in extreme nog de tweede plaats van Parijs afsnoept. Nee, suspense in de laatste meters moet Soulet de tweede plaats laten aan Glenn van Parijs.
De uitslag van de Porsche Carrera Cup Benelux.
1-19 Harry King <> Revs Motorsport BV
2- 15 Glenn van Parijs <> Glenn van Parijs
3- 2 Ghislain Cordeel <>Team GP Elite
4- 28 Xavier Maassen <> Xavier Maassen
5 -31 Sebastian Freymuth <> PG Motorsport
Met veel dank aan Joseph Bams voor de verslaggeving en foto's gemaakt door Bart Knops