maandag 27 juni 2022

Persbericht PZ H|Z => 5 tekende positief tijdelijk rijbewijs ingetrokken en 1 bromfietser lawaaioverlast

Afgelopen weekend hield onze politiezone in kader van het weekend zonder alcohol extra controles
Afgelopen zaterdag werden op verschillende locaties controleposten opgezet en in totaal werden 1154 mensen aan een alcoholcontrole onderworpen.
Slechts 5 mensen tekenden positief en moesten hun rijbewijs tijdelijk inleveren. 3 mensen gedurende 3 uur en 1 persoon gedurende 6 uur. Een laatste bestuurder moest zijn rijbewijs dan weer 15d inleveren.
Verder zijn tal van overtredingen vastgesteld
- 1 boetes inzake fout parkeren.
- 8 bestuurders droegen de gordel niet
- 1 bestuurder reed op het fietspad ipv de rijbaan
- 3 voertuigen hadden een vervallen keuring, waarbij 1 auto al 4 jaar niet naar de keuring was gegaan
- 16 bestuurders zijn betrapt op het gebruik van de gsm achter het stuur
- 2 voertuigen vertoonden gebreken aan de technische uitrusting

Tijdens onze extra controles op overlast door lawaaierige voertuigen hebben wij opnieuw 3 voertuigen kunnen intercepteren en de bestuurder verbaliseren voor overdreven geluid van de uitlaat.
1 bromfiets klasse B werd in dat kader ook nagereden en op de rollen gezet. Hij behaalde een snelheid van 94 km/u ipv de toegestane 45km/u. De 17j bestuurder uit HZ is zijn bromfiets 30d kwijt en zal het mogen uitleggen bij de politierechter in Hasselt.
Voorts werden nog 3 personen betrapt met het bezit van verdovende middelen bij een controle op overlastplaatsen. Het gaat om 2 meerderjarigen en 1 minderjarige.
Ook de flitser werd ingezet tijdens onze alcoholcontroles en deze kon 2679 voertuigen op hun snelheid controleren. 147 bestuurders reden te snel wat neerkomt op 5.5%. Niemand komt in aanmerking voor de intrekking van zijn rijbewijs.