donderdag 16 juni 2022

Landschapsteam houdt onze natuur mooi

De provincie Limburg, alle Limburgse gemeenten en de Regionale Landschappen werken met Limburgse maatwerkbedrijven samen aan landschapsonderhoud. Hiervoor zetten ze hun landschapsteams in.

Ook in Heusden-Zolder is een landschapsteam aan de slag. Het lokaal bestuur werkt hiervoor nauw samen met het Regionaal Landschap Lage Kempen, dat het team aanstuurt. Het team zorgt voor het onderhoud van het Domherenpark en voert er verschillende taken uit. Dit gaat van het verzorgen van monumentale bomen, over het scheren van de hagen, aanplantingen en het inzaaien van bloemenvelden, maaien, het onderhoud van de boomgaard tot het bestrijden van exoten.

Een andere belangrijke opdracht is ervoor zorgen dat de kwaliteit van de wandelgebieden op peil blijft zodat iedereen van de natuur kan genieten. Het landschapsteam controleert regelmatig alle wandelroutes van het Regionaal Landschap Lage Kempen. De ploeg houdt de paden open door regelmatig te maaien, bewegwijzering te controleren en omgewaaide bomen op te ruimen.

Dankzij de inzet van het landschapsteam worden de natuurlijke troeven van onze gemeente goed verzorgd en kunnen we er met z’n allen van genieten. Stop jij ook even voor een bedankje wanneer je hen aan het werk ziet?
Info: www.rllk.be