donderdag 30 juni 2022

Inhuldiging 1ste treetag Plataan aan het Domherenhuis, morgen vrijdag 10u30


De burgerbeweging Toekomst Telt heeft samen met de gemeente Heusden-Zolder (team leefomgeving/groen) 25 markante bomen in kaart gebracht. De bomen werden volledig opgemeten. Hiermee willen ze deze groene monumenten meer aandacht geven.

De oude plataan aan het Domherenhuis kreeg een eerste “TreeTag” via het bedrijf Pius Floris. Dit is een duurzame poster die vertelt hoe belangrijk deze boom voor ons is: zuurstofproductie, koolstofopslag, vasthouden regenwater, schaduw, fijn stof en natuurlijk ook fauna en flora. Bijgevoegd de plataan in de lente en zomer.

Deze boom staat in het “Groen Hart voor Zolder” waar de gemeente alle aandacht geeft aan natuur en mobiliteit. Denken we maar aan het Domherenpark, het Woutershof, de knip in de Dekenstraat en de Trage Wegen.

De volgende maanden worden ook de andere bomen verspreid over onze gemeente getagd. Ze gaan ook een boomroute op kaart zetten waardoor elke burger de bomen kan gaan bezoeken.
Als je zelf een monumentale boom wil voorstellen kan je contact opnemen met Toekomst Telt. Deze boom mag ook in je eigen tuin staan (zichtbaar vanop de straat).
Meer informatie: ToekomstTelt@gmail.com en leefomgeving@heusden-zolder.be
Foto’s © Toekomt Telt