vrijdag 24 juni 2022

CBOS Noord steunt Heideland en De Schans met een cheque van €2000

Het Militaire Centrum Voor Basisopleiding en Scholing Noord (CBOS Noord) in Leopoldsburg steunt al enkele jaren twee organisaties uit Heusden-Zolder in de vorm van een peterschap: de school Heideland in Viversel en het dagactiviteitencentrum De Schans in Berkenbos.

Na twee jaar corona was CBOS Noord weer in de mogelijkheid om met groot succes een fietshappening te organiseren. Het sponsorgeld van handelaars uit de regio Leopoldsburg en Heusden-Zolder ,dat voor de corona pandemie reeds werd opgehaald, samen met de opbrengst van de fietshappening bracht maar liefst 4000 euro op.

En dus kon de korpscommandant, majoor stafbrevethouder van het vliegwezen Benny Van Bocxlaer, aan elk een cheque van € 2000 overhandigen. Dit gebeurde vandaag tijdens een speciaal moment in de eenheid waarbij afscheid genomen werd van een peloton in opleiding, een zaal werd geopend ter nagedachtenis van een gestorven kandidaat en gepensioneerde en verdienstelijke militairen in de bloemetjes werden gezet.

Coördinatrice van De Schans, Kristl Tomsin, en directrice van BSBO Heideland, Fabienne Verhelle dankten de militairen en benadrukten de mooie vriendschapsband opgebouwd met CBOS Noord. Heideland zal de centen vooral gebruiken voor materialen ten behoeven van het welbevinden van de kinderen op de school. Voor de Schans is deze cheque zeer welkom voor de verdere uitbouw van hun diverse ateliers in het dagactiviteitencentrum. (Tekst AdjtChef Peter Jaenen, Foto’s Jasmijn De Keyser)