dinsdag 31 mei 2022

WAPEN JE TUIN TEGEN DE DROOGTE MET EEN KLIMAATTUINCOACH

Je hebt het vast al gemerkt. Onze zomers worden steeds warmer en droger en dat heeft ook invloed op jouw tuin. Maar sommige tuinen staan droger dan de andere. Ligt dit aan de bodem of aan de tuinier? En hoe hou je je tuin koel en aangenaam tijdens een hittegolf? Het zijn complexe vragen, maar de manier waarop je een tuin aanlegt en onderhoudt heeft zeker een impact op de droogte en warmte in je tuin. Wat geeft de doorslag en hoe maak je jouw tuin beter bestand tegen een veranderend klimaat?

De Klimaattuincoaches helpen je daarbij. De Klimaattuincoaches zijn ervaren tuinadviseurs, die jouw tuin bezoeken. Vervolgens maken ze, op basis van jouw wensen, budget en vragen, een verslag met tips en een vlekkenplan. Hierin vind je kleine en grotere ingrepen die gegarandeerd effect hebben. Je kunt een coach aanvragen via onze gemeentelijke website. Jouw bijdrage bedraagt 75 euro, het lokaal bestuur betaalt de rest van de kostprijs.

Limburgse Klimaattuinen is een campagne van provincie Limburg en partners i.s.m. lokaal bestuur Heusden-Zolder. Samen zorgden we voor een zorgvuldige selectie en opleiding van Klimaattuincoaches die op een professionele manier advies geven over het klimaatrobuust inrichten van tuinen.
Info: www.limburgseklimaattuinen.be