donderdag 19 mei 2022

Theaterhuis Mals vlees & Sint-Franciscusziekenhuis presenteren Heldenverhalen

een fototentoonstelling over
een theatervoorstelling met
de medewerkers van het Sint – Franciscusziekenhuis, Heusden – Zolder.
… door mee te doen, krijg ik vandaag de kans om alles een plaatsje te geven. Spelen helpt echt bij de verwerking. Ik hoop dat meewerken aan dit project mijn kinderen later ook trots maakt op wat hun mama samen met haar collega’s heeft doorstaan in deze periode …
… terugdenken aan covid geeft me nog steeds een vreselijk gevoel. Door er nu met spel rond te werken, kan ik het wat loslaten …
… door mee te durven spelen en over die drempel heen te stappen, kan ik nu een periode van angst en frustraties op een fijne manier afsluiten. Het voelt als een nieuwe periode, post covid … … theater bracht plots herinneringen aan die periode naar boven waar ik niet van wist dat ze nog ergens verborgen zaten in mijn brein …
 
Theatermaker Ingrid Dullens en fotograaf Mine Dalemans gingen in het Sint-Franciscusziekenhuis op zoek naar coronaverhalen. Want de emotionele impact van de pandemie moet toch enorm geweest zijn op de helden van de zorg?
Het werden beklijvende interviews die daarna dienden als inspiratiebron voor een fototentoonstelling, een theatervoorstelling en een boek.