woensdag 4 mei 2022

Prins Laurent zal zaterdag ""De dag van de mijnwerkers"" bijwonen.

De Prins zal aankomen op 7 mei te Houthalen-Helchteren.
De Burgemeester Alain Yzermans, het schepencollege, de veiligheidsdienst, KS Vriendenkring, Studie- en documentatiecentrum Mijnwerkers voor Werk, zullen er alles aan doen om het bezoek van Z.K.H. Prins Laurent tot een hoogdag van de Mijnwerkers, “De dag van de Mijnwerker” en de inhuldiging van het “Mijnwerkersplein “op 7 mei vlekkeloos te laten verlopen.

De ondergrondse mijnwerkers zullen op die dag een belangrijke plaats innemen op “de Dag van de Mijnwerker.
De dag van de mijnwerker gaat door op 7 mei 2022, om 11.00 u te Houthalen, (achter het hoofdgebouw van de Kempense Steenkoolmijnen, Grote Baan 27) Centrum Zuid 1111, 3530 Houthalen.

De locatie is op “het plein van de mijnwerker”. De mijn van Houthalen is als eerst gesloten in 1964, gefusioneerd en ondergronds verbonden met de mijn van Heusden-Zolder en precies in Houthalen-Helchteren onder de grond in de pijler 73/71 werd in september 1992 de laatste steenkool ontgonnen.

Op deze dag gaan we de politici, die het wetsvoorstel van 7 mei 2020 genegen waren betreffende de berekeningswijze van het pensioensupplement van ondergrondse mijnwerkers danken en ons diep respect betonen.

Ook zal op deze locatie “het plein van de mijnwerker” ingehuldigd worden.
Het zal een evenement zijn dat enig is in de geschiedenis van de ondergrondse mijnwerkers en Limburg.
7 mei 2020 was voor Limburg dan ook een hoogdag waarbij al de politici over de partijgrenzen heen één front vormde, een heel mooi momentum voor de democratie.
Als Limburgers komen wij steeds graag samen, om te vieren en te herdenken. Samen graag te genieten, van al de goede momenten in ons leven, zo ook nu, samen met alle politici over de grenzen heen, zal “de dag van de mijnwerker” een hoogdag voor Limburg zijn in aanwezigheid van duizenden Limburgers.