dinsdag 3 mei 2022

Pierre Delettre nieuwe wedstrijdleider voor Belcar Endurance Championship

De 58-jarige Pierre Delettre is de nieuwe wedstrijdleider van het Belcar Endurance Championship. Delettre is bekend als organisator van onder meer de Legend Boucles, maar ook als inrichter van meetings op circuit en hij kan vooral terugblikken op meer dan 25 jaar ervaring als wedstrijdleider in de autosport. Op 14 en 15 mei maakt Delettre zijn opwachting tijdens de opener van het Belgische uithoudingskampioenschap op Circuit Zolder.

“We staan inderdaad voor een belangrijke wissel”, aldus Harry Steegmans, Directeur van Circuit Zolder. “We wensen uiteraard Pascal Vanhullebusch, die de functie tot nu toe bekleedde, te bedanken voor zijn inzet en gedrevenheid en wensen hem bovendien alle succes toe met zijn toekomst in de autosport.
Pierre Delettre is uiteraard bekend van de Legend Boucles, de grootste regelmatigheidsrally in ons land en hij is ook al jaren ook de promotor van de Spa Euro Race en het Racing Festival, twee meetings die ook al meerdere malen het Belcar Endurance Championship hebben mogen ontvangen. Ook dit seizoen, midden juli, zal het kampioenschap de Ardennen aandoen.

“Maar ik ben inderdaad ook al jaren Race Director of wedstrijdleider in de autosport”, geeft de man uit de gemeente Herve tekst en uitleg. “Ik was onder meer verantwoordelijk voor het goede verloop van de 24 uur van Spa einde jaren ’90 met de toerwagens en begin jaren 2000 met de komst van de GT-wagens. Ik werkte ondertussen ook voor heel wat andere series, waaronder in onze contreien de Porsche Carrera Cup Benelux en eerder met Renault Sport. Ik ben erg blij vereerd dat Circuit Zolder me gevraagd heeft om samen te werken, want ik heb al jaren een fijne en goede professionele relatie met het circuit in Limburg. Deze echte Belgische samenwerking is ook iets wat me plezier doet.”

Veilig en fair racen
Pierre Delettre heeft ook al heel wat ervaring met uithoudingsraces en hij wil het Belgische uithoudingskampioenschap dan ook in goede banen leiden.
“Onze taak als wedstrijdleiders is er voor te zorgen dat de wedstrijden vooral veilig en correct verlopen. Uithoudingsraces hebben die bijzonderheid dat er ook heel wat in de pitlane gebeurt, wat in een sprintrace niet zo belangrijk is. Je moet ook intens samenwerken met de mensen op de piste en in de pitlane. Ik ben er van overtuigd dat we een mooi seizoen 2022 tegemoet gaan en ik kijk erg naar het New Race Festival op 14 en 15 mei uit!” Foto met dank aan Jacques Letihon