maandag 30 mei 2022

NIEUWE SPORTZAAL WORDT TOTAALBELEVING

Op de site van het voormalige zwembad vind je nu onze digitale sportzaal, een primeur in Belgiƫ. In de sportvloer zit een raster van lijnen in ledverlichting, waarmee je verschillende combinaties kan maken. Geen potjes meer zetten om vakken aan te duiden, met een druk op een knop laat je een vierkant van ledlijnen oplichten.

Of spelen de leerlingen tijdens de turnles liever pac-man tikkertje en banen ze zich een weg door een steeds veranderend doolhof? Het kan allemaal! Elk kruispunt van ledlijnen kan je via een tablet in 4 richtingen aansturen. De combinaties zijn eindeloos.

De bouw is klaar en de belijning werd al uitvoerig getest. In de volgende fase kijken we samen met PXL hoe we in de zaal ook dingen kunnen projecteren op de muren of de vloer en zetten we in op bewegingsdetectie. We bieden sporters zo een nieuwe totaalbeleving.

Overdag leven de leerlingen van GBS De Leerplaneet zich er uit tijdens de turnlessen. De school gaat nu samen met lokale sportverenigingen op zoek naar manieren van sportieve opvang vlak na de schooluren. Daarnaast zal Team Sport dit digitale concept in de toekomst inzetten tijdens sportkampen of lessenreeksen. Met het digitale aspect willen we ook niet-sporters in beweging brengen.

In clubs die sterk inzetten op jeugdwerking, vinden we een ideale partner om nuttig met deze vernieuwing aan de slag te gaan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om snel iets te filmen met je gsm en dat meteen aan een sporter of het hele team te tonen op een groot scherm. Denk maar aan de vrije worp bij basketbal of een mooie handenstand bij gymnastiek. Een beeld zegt vaak veel meer dan mondelinge instructies.

Op dit moment sporten de clubs van Zolder in de oude sporthal. Wanneer de velodroom klaar is, breken we de oude hal af. De digitale sportzaal is niet geschikt voor wedstrijden. Daarvoor kunnen de sportclubs later in de velodroom, of in een andere sporthal, terecht. Buiten de schooluren kan je de sportzaal, net zoals alle sporthallen in onze gemeente, reserveren via onze website.
Info: Team Sport – 011 80 80 80