maandag 2 mei 2022

Bjorn Vanhoudt schiet zich koning en word zo 1ste keizer bij Sebastiaansgilde

Op zondag 1 mei 2022 heeft naar jaarlijkse traditie het koningsschieten plaatsgevonden bij ons in de Sint Sebastiaansgilde te Heusden-Hal.

Het was van in het begin al spannend want Bjorn Vanhoudt kan zich tot 1ste keizer van de gilde schieten. Dat is de titel als men 3 keer op rij de koningstitel haalt. De afgelopen 2 jaar was Bjorn koning bij onze gilde. We zijn van start gegaan met 16 deelnemers. En als snel wist Bjorn zijn titel al wat zekerder te stellen. Na dat iedereen 20 pijlen geschoten heeft was het dus duidelijk dat Bjorn de titel meer dan verdient. Hij staat met 5 punten aan de leiding. Koning Bjorn zal dus vanaf nu in onze gilde pronken als Keizer!

Daarnaast hebben we ook voor de jeugd een prinsenschieting gehouden. Hier waren 7 deelnemers. De jongste is 5 jaar en de oudste net geen 16. Hier was het spannend tussen Brent De Boeck met 6 punten en Ruth Hox en Febe Caubergs met 7 punten. Ruth en Febe moeten kampen. Ook de kamping verliep spannend maar Febe Caubergs heeft uiteindelijk als eerste het winnend punt geschoten. En mag zich voor de laatste maal prinses van de gilde noemen. Volgend jaar mag zij voor de eerste keer deelnemen aan het koningsschieten. Dank aan Cindy Thones