woensdag 20 april 2022

UEC BMX European Cup compilatie overzicht.


Het paasweekeinde stond volledig in het teken van het UEC BMX European CUP Round 3 & 4 op circuit Zolder. Een zon overgoten paasweekend maakte van dit evenement een top gebeuren. Een heus dorp werd opgetrokken met BMX materiaal. Teams uit verschillende landen die hun tenten hebben opgeslagen om hun rijders zo goed mogelijk te begeleiden. Op zo een evenement heb je veel vrijwilligers nodig die alles in goede helpen leiden. 

Zo zijn er de mannen die op regelmatige tijdstippen de piste besproeien om het stof tegen te gaan. Ambulanciers die de gevallen rijders de eerste hulp toedienen. Ook de speakers van dienst niet vergeten. Zij hebben de moeilijke taak om de toeschouwers van de juiste informatie te voorzien. En als het even kan tijdens de pauzes het publiek op zwepen. Dan heb je de toeschouwers zelf nog, want zonder hen zou er geen ambiance zijn. BMX is een keiharde sport, onberekenbaar, snel en vooral durf. 

Van de acht meter schans naar beneden duiken tegen 60km per uur (ja je leest het goed) dan moet je vooral veel lef hebben om de eerste hindernis zonder valpartij te overleven. Met acht rijders naar beneden denderen naar die eerste sprong, wow, sommigen vliegen metershoog door de lucht. BMX is niet voor watjes daar ben ik volledig van overtuigd. Beginnen vanaf jonge leeftijd en durf aan deze sport beginnen is een must. We hebben dit aan den lijven mogen ondervinden via deze fotoreportage.
Met veel dank aan Joseph Bams voor deze verslaggeving en foto's