zondag 10 april 2022

Kajobagirls winnen ook de laatste wedstrijd

De laatste wedstrijd van het seizoen was er eentje zonder spanning. Niet dat de tegenstrevers uit Diepenbeek geen partij waren voor VCK, maar omdat de uitslag geen bepalende rol meer speelde wat betreft de rangschikking.
Ondanks maar één nederlaag dit seizoen strandde VCK op de tweede plaats. Dat is al de derde keer de laatste vijf jaar.
De wedstrijd nu: Diepenbeek nam een blitz-start en zette de Kajobagirls op een 4-11 en even later 9-15 achterstand. Trainer Rudi Ceulemans van VCK moest met twee time-outs ingrijpen. Dat resulteerde wat later tot een 22-20 voorsprong. Wie dacht dat het varkentje van de eerste set gewassen was, vergiste zich. Diepenbeek vocht terug en kwam op 22-23 te staan. Tot hier en niet verder dachten onze dames en zij eindigden deze set alsnog met een 25-23 winst en dit dankzij de keiharde opslagen van onze routiniers.
In de tweede set begon VCK geconcentreerd en liep snel uit tot 6-3. Diepenbeek bleef moedig en vocht terug: 11-11. Daarna duwden de Kajobagirls, met enkele zeer jonge talenten, het gaspedaal wat dieper in en zetten een 22-14 op het scorebord. Coach Rudi liet iedereen meegenieten en zo kwam VCK door een 25-17 op een 2-0 voorsprong.
Set drie was in het begin een kopie van set twee. Het eerste gedeelte was gelijk opgaand tot 11-11. Daarna staken onze meisjes een tandje bij en liepen uit tot 17-12 en 19-13. De bezoeksters bleven moedig en knokten voor elke bal : 21-17. De laatste punten van het seizoen moesten nog gescoord worden. Het werd uiteindelijk 25-19 en een 3-0 overwinning voor VCK.
Coach Rudi trakteerde de speelsters en supporters op wat lekkers aan eten en … drinken. Hij neemt na vele jaren afscheid. Toch trachten wij hem nog op andere gedachten te brengen. Met een petitie of dergelijke kan dat lukken (hoop ik).
Gefeliciteerd dames met jullie schitterend seizoen. Volgend seizoen een reeksje hoger?
KLIK HIER dan kan je al de uitslagen van dit seizoen nog eens nalezen.
VCK BOLDERBERG – DIEPENBEEK: 3-0
Met veel dank aan verslaggever André Roosen.