vrijdag 22 april 2022

IFTAR bij Diyanet Selimiye Moskee


Vanavond kwamen er heel wat gasten naar de  Diyanet Selimiye Moskee in de Valentinusstraat gelegen. Alles was piekfijn georganiseerd  en al de mensen van de moskee zorgden ervoor dat het een aangename avond werd voor ieder onder  de aanwezigen. Iftar is ook de avondmaaltijd voor moslims die het vasten vervullen als een van de vijf zuilen in de Islam. Het is ook de maand van spiritualiteit en samenzijn. Een moment van elkaar te ontmoeten, verschillende culturen samen voor de maaltijd. Andere verenigingen die elkaar de hand rijken deze avond. Elkaar beter leren kennen, elkaar respecteren, leren luisteren naar elkaars boodschap Dat maakt deze Iftar avond zo mooi We moeten niet altijd eens zijn met elkaar, maar we kunnen wel met elkaar leren omgaan.

Er waren toespraken van voorzitter Diyanet Selimiye Moskee Erkan Konak, en andere aanwezigen. Speciale aanwezige was toch  Abdullah Gümüssoy (dat is de Attaché voor Sociale en Religieuze Zaken), Mehmet Ustun voor de Moslim Executieve, Funda Oru ondervoorzitter Vooruit België, en gemeenteraadsleden Eddy Pools, Nico Geeraerts en Metin Karabas van Vooruit H|Z en Ward Ceyssens van de interreligieuze werkgroep Heusden-Zolder.  Ward Ceyssens mocht ook een brief overhandigen van Bisschop Patrick Hoogmartens aan Erkan Konak de voorzitter Diyanet Selimiye moskee.  Imam Seyfettin Ozer bracht het gebed.
Verder willen wij onze dank overbrengen aan al de vrijwilligers die zich zo hebben ingezet om iedereen zo vlug mogelijk te bedienen. Steeds even vriendelijk te zijn, en alles met plezier hebben volbracht.
Dank aan Metin Karabas voor de foto's
Adres: Diyanet Selimiye Moskee Valentinusstraat 61, 3550 Heusden-Zolder