zondag 10 april 2022

DOMENICA delle PALMA - PALMZONDAG op Lindeman


Na 2 jaar corona afgelasting mocht vandaag DOMENICA delle PALMA - PALMZONDAG op Lindeman in de O.L.Vrouwkerk op de Lindeman terug plaats vinden.. Dit is één van de mooiste vieringen binnen Heusden-Zolder op Palmzondag. Want de viering word steeds opgeluisterd door de KH De Ware Vrienden uit Zolder of de Harmonie van Erbe die op bezoek komt en die dag in de kerk de eucharstieviering met muziek opluistert, er is steeds de Italiaanse priester Don Claudio die de viering op Lindeman altijd brengt. De vaandels van de Italiaanse, Belgische, Poolse Oud Strijders zijn er steeds aanwezig. Partners uit Italie en genodigden uit Duitsland en Nederland komen graag naar hier omdat het hier echt fijn en tof is onder de vrienden. Ook steeds aanwezig zijn beide burgemeesters uit Heusden-Zolder en Erbe en enkele schepenen.

Maar de voorzitter Luciano Ferro van  A.N.C.R.I. en dit staat voor Associazione Nazionale Combattenti e Reduci Italiani in België  heeft met zijn team alles geregeld.
H. Mis was om 11 uur in de OL Vrouwenkerk op de Lindeman  met kransneerlegging op het graf kerkhof Berkenbos.
Daarna is de palmtakken verdeling gevolgd door een optocht door de straten van de Lindeman onder begeleiding van KH De Ware Vrienden Zolder zo naar het VOLKORENPLEIN. waar toespraken werden gehouden en de KH De Ware Vrienden Zolder enkele nummers speelden.
Feest voor de genodigden in de nieuwe cc Muze Zolder Marktplein 3.
Receptie start om 12u30 gevolgd door een buffet
- Italiaans voorgerecht met charcuterie, bruchette en brood
- Varkenshaasje Champignonroomsaus, aardappelen met roosmarijn en sla.
- Kaasschotel, dessert tiramisu en brood en olijven.
- water en wijn aan tafel