zondag 24 april 2022

41ste CARNAVALSTOET SLAMRIDDERS

Vandaag mocht de CARNAVALSTOET van de SLAMRIDDERS voor de 41ste editie uitrijden na 2 jaar coronapauze. Er was enorm veel publiek komen opdagen in het centrum van Heusden met dit prachtige weer. 
Voor de stoet uitreed mochten de Slamridders allemaal samen een ontbijt gaan nuttigen in De Kring in Heusden, want een zware en drukke dag stond op hun agenda. Vanaf 13 uur kwamen de genodigden (die nadien het podia zullen betreden) en de oude Slamridders prinsen en keizer toe in de feesttent op het Sint Willibrordusplein. Frituur Lito Heusden opende al om 11 uur de frituur zodat iedereen op tijd hun eten mochten opeten.

Prinses An I en haar hofdame Liesbeth I waren terecht fier dat zij deze stoet hun Slamridders mochten begeleiden waar ze toch 2 jaar hebben op gewacht. Nu genoten zij hiervan, en terecht.

Dit jaar mocht de eerste wagen onze burgemeester plaatsnemen en hij deelde rozen en anderen uit, voor Mario was dit dus ook een hele andere beleving van de jaarlijkse stoet. In de veertig wagens reden mee in deze carnavalstoet en dat was zeer lang geleden.

Maar liefst 30 praalwagens kwamen opdagen om deze laatste carnavalstoet van Limburg bij te wonen, voorafgegaan door een stoet van de sponsors die toch ook veel snoep en anderen uitdeelden als ze over het carnavalsparcour reden.

De stoet zelf  verliep echt fijn en ordelijk , het publiek genoot er van want na die corona heeft ne mens nood aan andere zaken.. Veel volk en massa snoep op het einde want alles moest op met de laatste carnaval van het seizoen. Kijk mee naar de vele foto's van Joseph Bams, Frederique Jamart en Rudi Coomans.
SLAMRIDDERS BEDANKT VOOR HET PRACHTIGE WEEKEND