dinsdag 15 maart 2022

Zorgzame Buurten en lentewandeling aan de Zandloper


In het kader van “Zorgzame Buurten” was er onlangs een breed overleg met volgende organisaties: burgerweging Toekomst Telt, Dienstencentrum De Zandloper (Buurtzorg), Vrije Kleuterschool De Toverfluit, Huis van het Kind, het Berenhuis, Art 27 VZW, de Fietsersbond en een buurtbewoner. Het hoofdthema was “Zorgzame buurten” waarbij we ons in de opstartfase voornamelijk richten op Heusden-Centrum.

Tijdens dit overleg kwam de heropening van de Trage Weg aan De Zandloper aan bod. Hiervoor werd de naam “Zandloperpad” voorgesteld. Dit pad leidt dan door het “Vlinderbos”

Op 17 mei zal er een lentewandeling op de trage weg door het bosje plaatsvinden waarbij maar liefst 130 kleuters aanwezig zullen zijn, samen met heel wat senioren, welzijnswerkers en buurtbewoners.

Vooraf zullen er op verschillende plaatsen workshops bloemzadenbommen georganiseerd worden. De kleuters gaan ze tijdens de lentewandeling in het bosje verspreiden voor meer bloemen en insecten. Twee buurtbewoners geven ook een korte natuurrondleiding.

“Zorgzame buurten” betekent immers zorg voor elkaar en de natuurlijke omgeving.
Met dank aan Paul Coolen  voor verslaggeving en foto