zondag 20 maart 2022

Vijverrun33 vandaag in Bolderberg


Na een onderbreking van een paar jaar stond vandaag de Vijverrun33 geprogrammeerd. In een héél nieuw concept met 12 runs op de kalender mocht vandaag de Vijverrun33 in Bolderberg de spits afbijten. Start een aankomst lagen zoals altijd al aan de Witte zaal in Bolderberg.
 
Afstanden van 33, 12 en de 5 kilometer konden er worden afgelegd. Eerst mochten om 12 uur de lopers van de 33km vertrekken. Met vertrek aan de Witte zaal liepen ze richting het Albertkanaal in Stokrooi, vandaar ging het via de platwijers richting Zonhoven om alzo terug richting Heusden-Zolder te lopen. Als eerste kwam Wouters Bert over de meet, hij legde de 33km af in een tijd van 2:06:49. Zeer straf want pas zeven minuten melde Michielsen Carlo zich als 2de en derde werd Claes Filip in een tijd van 02:14:20. Bij de dames mocht Hoeven Alana op het hoogste schavotje plaatsnemen. Zij legde de 33km af in een tijd van 02:36:35. Het zilver was voor Van Os Daniëlla, zij legde afstand af in een tijd van 02:37:29. Het brons was voor Laenen Annouschka zij legde de 33kmaf in een tijd van 02:42:34sec.

Om half één mochten de atleten van de 5km hun afstand lopen. Bij de heren was Mouling Stan in een tijd van 17:33 een zucht sneller dan Wouters Chriske op luttele drie seconden van de eerste. Ook de derde Beckers Wim was slechts op twee sec van de tweede plaats.
Bij de dames op de 5km was Van Proeyen Karen die op het hoogste schavotje eindigde voor Ramaekers Lio en als derde mocht de Nederlandse Van Rooy Christel mee op het podium. 

De laatste reeks van 12km stond om kwart voor twee geprogrammeerd. Bij de mannen was het Agten Arne die de afstand aflegde in een zeer scherpe tijd van 39:35 gevolgd door Wouters Chriske op ruim drie minuten en als derde werd De Rooy Andy die mocht plaats nemen op het podium.
Bij de dames op 12km was er een close strijd tussen Vandersmissen Jolien en Hens Evy. Vandersmissen haalde het met 2 (49:27) luttele seconden voorsprong op Hens Evy (49:29) en als derde maar dan op ruimere afstand (52:43) Reynders Nele.

De volgende in de reeks is Herk loopt , een gezellige stratenloop door heen Herk de Stad. Alle info en uitslagen van de vandaag gelopen wedstrijden vind KLIK HIER. Met veel dank aan Joseph Bams voor verslaggeving en de mooie foto's. Morgen kan je hier op deze website alle foto's terug vinden die fotograaf Joseph Bams van jullie maakte