maandag 14 maart 2022

Persbericht PZ H|Z => 4 bromfietsen en 1 auto in beslag genomen

Afgelopen weekend is onze verkeersdienst op pad getrokken en hebben intensief gecontroleerd. De flitswagen werd ook ingezet. Over de twee dagen hebben werden 9 locaties uitgekozen om de snelheid te controleren en zodoende werden 3861 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. Net geen 13% reed te snel en mag zich aan een boete verwachten.

1 bestuurder werd ter plekken nagereden en staande gehouden. Hij mocht zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren. Hij reed 164 km/u op de Beringersteenweg waar hij 70 km/u mocht rijden.
Op de Zandstraat reden zondagmiddag twee voertuigen net onder de grens van de onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs. Zij werden wel ter plekke staande gehouden en op hun zware overtreding gewezen.

Buiten deze vaststellingen werden tevens nog verschillende bromfietsen aan een controle onderworpen en hebben we 4 scooters in beslag moeten nemen wegens te snel rijden. 2 bromfietsen klasse A die maar 25 mogen rijden, haalden 74 en 66 km/u op de rollen. De twee anderen, klasse B, die 45 mogen rijden, haalden 99 en 64 op de rollen. Zij zijn hun bromfiets voor 30 dagen kwijt en mogen zich op later tijdstip bij de rechter gaan verantwoorden.

1 Voertuig met luide uitlaat werd gecontroleerd op de Brugstraat in de zondagavond. Het voertuig droeg Nederlandse exportplaten die bij controle vervallen leken en bovendien voor een ander gelijkaardig voertuig te zijn afgeleverd. De chassisnummer tussen voertuig en documenten kwam niet overeen. Het voertuig werd in beslag genomen en de nodige pv’s zijn opgesteld voor verzekering en inschrijving.

Voorts zijn nog 13 bestuurders geverbaliseerd voor het gebruik van de gsm, dat ondertussen een overtreding 3e categorie is, wat neerkomt op 174 Euro. 5 bestuurders zijn beboet voor het niet dragen van de gordel, 20 voertuigen stonden foutief geparkeerd (trottoir, mindervalidenplaatsen en verbodsborden). 5 vrachtwagens stonden binnen de zone met verbod +3.5T geparkeerd en een laatste voertuig is geverbaliseerd wegens rechts inhalen, over het fietspad en gebruik makend van de claxon.