zondag 6 maart 2022

Husdinio Fight Academy heeft eerste Belgische Kampioen Muay-Thai bij de zwaargewichten +95Kg

Het is officieel! Husdinio Fight Academy heeft zijn eerste Belgische Kampioen Muay-Thai bij de zwaargewichten +95Kg 15 jaar
Eerst moest Hasan tegen de uiteindelijke kampioen van zijn poule draaien. Hasan was gemotiveerd en wilde mooi en technisch vechten zoals we het gewoon zijn van hem. Hij vond zijn draai niet en zijn tegenstander was sterker bij het clinchwerk. Wat we wel onsportief vonden was dat hij knieƫn gaf richting het hoofd wat tegen de regels was!
Hasan verloor helaas met punten in de kwartfinale.

Daarna was het de beurt aan ons zwaargewicht Efe
Efe zijn tegenstander had al een partij gedraaid maar mocht wel in vergelijking met gisteren rusten tot het einde van de volgende poule wedstrijden. Efe begon hevig en pakte punten. Zijn tegenstander bleef rustig en probeerde soms ook punten te pakken met trappen aan de binnenkant. Efe probeerde hoge tempo te houden wat niet gemakkelijk is als zwaargewicht.
In de derde ronde versnelde zijn tegenstander maar Efe gaf meteen antwoord. Winnaar door punten en BE kampioen Efe Ay!
Omdat we graag een eerlijke partij willen, nodigden we Efe zijn tegenstander uit voor een rematch op 28mei #husdiniostyle Uiteindelijk was Emirhan aan de beurt. Als 17-jarige mochten ze wel met ellebogen tegen het gezicht slaan.
Emirhan begon zeer goed en veraste zijn tegenstander met zeer harde stoten en koelheid! Hij vocht sterk mee tijdens de clinch en bleef zijn mooie vechtstijl aanhouden. De jury koos de rode hoek als winnaar en Emirhan verloor door punten ondanks een zeer sterke prestatie.
Met dank aan Akin Durant voor Husdinio Fight Academie