dinsdag 1 maart 2022

Beleidsmakers aan het werk

Kort

• Het college van burgemeester en schepenen vraagt een regenboogzebrapad aan voor de voetgangersoversteekplaats in G. Gezellelaan ter hoogte van Pastoor Van Mierlolaan.
• Het college van burgemeester en schepenen besluit om ook dit jaar op 18, 19 en 20 maart deel te nemen aan de jaarlijkse zwerfvuilactie Straat.net.

Rap op Stap
Rap op Stap is een zeer laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Vanaf maart vormt de caravan van vzw Play it loud elke donderdag op het Sint-Willibrordusplein een Rap op Stap-kantoor. De professionele of vrijwillige medewerkers helpen inwoners, die aan een aantal voorwaarden voldoen, aan een leuke uitstap. Het aanbod is heel divers en bestaat uit vakanties aan zee, daguitstappen naar pretparken, bezoekjes aan de zoo, concerten en nog veel meer.

Verlenging samenwerking CGG
De coronacrisis legt op ieder van ons een mentale druk. Ook voor heel wat mensen die al in een kwetsbare situatie zitten, heeft dit een grote impact. Daarom sloot ons Sociaal Huis vorig jaar een samenwerking af met het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) West-Limburg. De opdracht van het CGG houdt in, de kwetsbare doelgroepen die door corona een risico lopen op de ontwikkeling van een psychiatrische aandoening, psychologisch te begeleiden. Ze doen dit door in te zetten op het verminderen van stress, het verhogen van veerkracht, en de mensen een goed inzicht op hun eigen situatie te geven. Naast de individuele begeleiding komen ook psycho-educatieve groepssessies aan bod. Het vast bureau besluit om de samenwerking met CGG te verlengen.

Volgende gemeente- & OCMW-raad
Afhankelijk van de geldende maatregelen vindt de raad van 31 maart digitaal plaats of in de raadzaal. Raadpleeg onze website voor recente informatie. Info: www.heusden-zolder.be/bekendmakingen