zaterdag 12 maart 2022

2de Internationale testdag op circuit Zolder

Een 20 tal teams waren deze zonnige donderdagnamiddag op het circuit aanwezig om te testen voor het nieuwe seizoen. Onder hen redelijk wat bekende namen. De meest bekende was toch onze eigen formule1 rijder die in 1983 zijn debuut maakte in de form ule 1. In dat jaar. In dat jaar van 1983 koste hem dat 500,000 US dollars om zijn debuut te maken in het team van Arrows en tevens ook zijn eerste Grote Prijs op Belgische bodem in Spa. Boutsen startte zijn autosport carrière in 1979 in de FIA European Formula 3. In zijn 20 jaar lange carrière als piloot bij diverse formule 1 teams, denken we maar aan Arrows, Benneton, Williams, Ligier, en zijn laatste jaar als piloot bij Jordan. 
In zijn lange carrière als formule 1 rijder wist hij in 164 Grote Prijzen te starten en hij won er 3, 15 podiumplaatsen en 132 punten. Zijn beste jaar was bij Benneton daarin eindigde hij als vierde in het wereldkampioenschap van 1988. Zijn eerste overwinning in de formule 1 was in de stromende regen van Canada in een Williams. 1990 behaalde Boutsen zijn laatste overwinning in de formule 1, in de Grote Prijs van Hongarije reed Boutsen van start tot aankomst aan de leiding. Hij eindigde ook 2 keer als tweede in de 24 uren van Le Mans. Deze namiddag was aanwezig met zijn cobra, geen slang maar een originele Cobra. Deze wagen is afkomstig van het Amerikaanse Chelby gamma.
We konden nog enkele toppers spotten in de pitboxen. Bert Longin en Anthony Kumpen, beide met hun Chevrolet Camaro waren volop aan het testen. Ook de citroën van Blaise, Cremer en Piette waren volop aan het testen want voor hen start het seizoen op 27 maart met de 1000 km van Zolder. Ook het BGDC seizoen start voor deze Belgian Gentlemen Drivers Club. De timing voor deze race vindt je hier . Verder waren er nog Porches, BMW, Ferrari met Hernadez, en ook een aantal oldtimers zie hun rondjes afmaalden op het circuit.