zondag 13 februari 2022

Zijt lief!

De werking van het vaccinatiecentrum, het nieuwe Optimo-systeem of de meest recente Koreaanse topserie op een streamingservice … iedereen heeft over verschillende onderwerpen of thema’s wel een eigen mening. Dankzij sociale media kan je die mening delen op elk moment van de dag en met iedereen die het horen of niet horen wil. Het probleem gaat echter schuil in de toon van de reacties, die helaas alsmaar scherper wordt.

Deze evolutie merken we ook op de sociale mediakanalen van Heusden-Zolder. Een eigen mening hebben is belangrijk, maar de manier waarop je die mening verkoopt is dat ook. Met de actie Zijt Lief wil het lokaal bestuur haar inwoners bewust maken van de problematiek en deelt daarom op maandag 14 februari rode rozen uit aan bezoekers van het gemeentehuis, het Sociaal Huis en de bibliotheek.

Burgemeester Borremans: ”We broeden al een tijdje op het idee om iets te doen aan de verzuring op sociale media. Symbolisch leek Valentijn voor ons alvast een mooi moment om een actie te lanceren. Niets is perfect of het loopt vaak niet zoals we willen. Maar als we samen gewoon lief zijn voor elkaar en wat vaker tot 10 tellen voordat we reageren, komen we al een stuk verder.”

De uitdeel-actie loopt zolang de voorraad strekt op de drie locaties. Maar uiteraard hoopt het lokaal bestuur dat het idee achter het initiatief een langer leven zal leiden.
Info: Team Klant | Communicatie – 011 80 80 80