vrijdag 4 februari 2022

Tentoonstelling Meylandt Art in ZLDR luchtfabriek.


Vanavond hebben studenten vanaf het derde leerjaar volwassenonderwijs hun werken mogen tentoonstellen in ZLDR luchtfabriek. Grafiekers, tekenaars, kunstfotografen en beeldhouwers, maar ook voor de eerste keer leerlingen van het projectatelier. Heel die groep samen zorgt voor veel diversiteit en toont de grote omvang van wat de school te bieden heeft. Marijcke Lecok directrice van de Gemeentelijke Academie hield een hartverwarmende openingsspeech en was tevreden dat de expo mocht doorgaan met publiek.

De organisatie is maar al te blij met de steun die de gemeente Heusden-Zolder geeft. Daarna mocht Marleen Hoydonckx schepen van onderwijs en cultuur haar bijdrage geven. Voor de schepen is het haar tiende keer dat ze haar bijdrage mag leveren. De schepen was dan ook superfier en zeker met de locatie op ZLDR luchtfabriek. Maar liefst 197 werken zijn er te bezichtigen van 197 leerlingen. Daar kunnen we toch U tegen zeggen. Al de werken zijn unieke werken gecreëerd door unieke leerlingen. 

Ze laten hun visie en kijk op de wereld los. Onze zintuigen worden op een spectaculaire wijze verwend door prachtige dingen. Deze leerling kunstenaars hebben het beste van zichzelf gegeven en ze zijn begeleid geweest door de crème de la crème van leraars. De schepen was dan ook meer dan trots wat de leerlingen gepresteerd hebben. Mooie dingen worden gemaakt door mooie mensen en deze zaal zit er vol van aldus nog het slotwoord van de schepen. De tentoonstelling is iedere dag tot en met 28 februari vrij te bewonderen op vertoon van het Covid Safe Ticket. Reserveren is niet nodig. In het weekend zijn er leerkrachten en leerlingen aanwezig om een woordje uitleg te geven bij de werken. Met veel dank aan Joseph Bams voor de verslaggeving & foto's