vrijdag 18 februari 2022

STORM ""EUNICE"" zal de wind aanwakkeren vanaf de middag

Straks vanaf de middag ergens zal het stormen in Belgiƫ.
Verwacht word dat ""EUNICE"" de zwaarste storm zal worden van de afgelopen 30 jaar. Aan de kust zullen de kritieke uren zijn tussen 14u & 15 uur en dan nog tussen 18u & 19 uur.
In onze omgeving zullen er windsnelheden tussen 80 en 120 km/u waargenomen worden. Zo zal de wind dus vrij snel aanwakkeren vanaf het middaguur en je kan best even nakijken of alles nog goed vasthangt en alles veilig is opgeborgen.
Je kan misschien best thuis blijven en binnen blijven want het belooft niks goed.... en hou je lieveling viervoeter ook maar best binnen.
Heb je problemen met een ernstig noodgeval bel dan de 112, met andere problemen die niet zo ernstig zijn kan je best het speciaal geopende noodnummer 1722 bellen. 
Tijdens de storm zelf kan je best rustig in huis blijven zitten, maar zeker u niet buiten vertoeven want met de hevige wind kan je toch een voorwerp tegen je hoofd krijgen of iets anders. Ga zeker niet het dak op mochten er dakpannen  naar onder vallen door de wind en wacht gewoon rustig af totdat de wind is gaan liggen. HOU U ALLEMAAL VEILIG