vrijdag 18 februari 2022

Sneeuwklassen 't Molenholleke


Wij zijn met de leerlingen van het 6de leerjaar van 't Molenholleke net terug van onze sneeuwklassen in Oostenrijk. We zijn vorig schooljaar niet kunnen gaan o.w.v. corona uiteraard. Dit jaar was het ook spannend afwachten, omdat er in januari nog geen meerdaagse uitstappen mochten. Toen de maatregelen gewijzigd werden, hebben we besloten om toch te vertrekken, op 5/02/2022.
Het was een hele voorbereiding die we in 1 week tijd rond moesten krijgen. We hebben in het 6de leerjaar dan ook -12 jarigen en +12 jarigen. Voor beide gelden andere regels. De +12 jarigen moesten op voorhand een PCR-test laten afnemen. Voor de -12 jarigen was dit niet zo. Wij hebben voor vertrek voor de leerlingen een vrijwillig en kosteloos testmoment voorzien, waarbij alle ouders hebben in toegestemd, dit onder begeleiding van Dr. Hören. We zijn de ouders hier dan ook zeer dankbaar voor. Ter plaatse moesten de +12 jarigen ook elke dag een zelftest afnemen.

We zijn de eerste school in Limburg die sinds de versoepelingen van de corona maatregelen voor meerdaagse uitstappen op sneeuwklassen zijn gegaan, in samenwerking met Axion ski uit Heusden-Zolder. Wij zijn ook zonder positieve leerlingen teruggekomen van onze reis. Toch wel iets uniek in deze tijden. De leerlingen hebben een fantastische reis achter de rug, waar ze nog lang van kunnen nagenieten.
Met veel dank aan Katrien Fraiponts Beleidsmedewerker 't Molenholleke