donderdag 17 februari 2022

Persbericht PZ H|Z => Thematische controle ‘Lading’


Vandaag heeft onze PZ deelgenomen aan een provinciale actie, gericht op de lading van zware voertuigen. Deze actie vond plaats op de parking van de federale wegpolitie Limburg, verkeerspost Houthalen-Helchteren, vlakbij de E314. Verschillende PZ’s hebben hieraan deelgenomen onder de coördinatie van de INP Punie van de federale wegpolitie.

Er werden 16 voertuigen aan een grondige controle onderworpen, waarbij werd beslist om 12 voertuigen aan de ketting te leggen totdat de lading voldoende gezekerd was (of overgeladen). Er is voor een totaal van 24 inbreuken een pv uitgeschreven, o.a. voor het niet correct zekeren van de lading, onvoldoende middelen om te zekeren en 1 voertuig was totaal niet geschikt om een dergelijke lading te vervoeren.

De PZ Heusden-Zolder neemt deel aan dergelijke acties gezien het van groot belang is voor alle weggebruikers dat ladingen goed vastgemaakt zijn. De letsels of blikschade bij ongevallen kunnen aanzienlijk zwaarder worden indien de lading niet of niet correct is vastgemaakt. Bijkomend kan er ook schade aan het wegdek aangericht worden wat niemand ten goede komt.