maandag 21 februari 2022

HOOP DOET GEVEN

De hulpkreet van de voedselbanken wordt steeds luider. Door de coronacrisis merken ze een duidelijke stijging van mensen die hulp zoeken. Zo ook bij Sint-Vincentius, waar elke maand zo’n 180 kwetsbare gezinnen langskomen voor voedsel, kledij en andere noodzakelijke producten.

In samenwerking met Sint-Vincentius organiseert het lokaal bestuur in maart voor de tweede keer de solidaire actie ‘Hoop doet geven’. We rekenen hiervoor op het grote hart van alle Heusden-Zoldenaren. Heb je houdbaar voedsel of verzorgingsproducten op overschot? Denk hierbij bijvoorbeeld aan rijst, pasta, blikvoeding maar ook shampoo, luiers … Breng je producten dan tussen 1 en 31 maart naar een van onze inzamelpunten.

Voorzitter Stefan Was (Sint-Vincentius) hoopt op een grote vangst: “Dit jaar willen we onszelf overtreffen. Ik blijf benadrukken hoe belangrijk onze inzameling is. Het is niet altijd vanzelfsprekend om dag in dag uit een volwaardige, gezonde maaltijd op tafel te zetten. Elke inwoner, maar vooral elk kind verdient alle kansen op een gezonde en volwaardige ontwikkeling.”

Om haar engagement extra kracht bij te zetten, lanceert het lokaal bestuur een uitdaging voor al haar medewerkers om zo veel mogelijk producten in te zamelen.

Wil jij zelf, je vereniging of school ook een inzamelactie organiseren? Vraag dan in het gemeentehuis naar een affiche om je actie bekend te maken.

Alle informatie en een overzicht van de inzamelpunten vind je op onze website. Info: Team Welzijn – 011 80 80 80 Stefan Was (Sint-Vincentius) - 0495 42 17 93