zondag 20 februari 2022

BBC As HSE A – BBC ING Heusden HSE A

2e Provinciale Heren Limburg: Heren Senioren BBC As HSE A – BBC ING Heusden HSE A
1ste helft:
Heusden krijgt de 1ste bal en scoort een doelpunt in de eerste 15 seconden. Een fout op As wordt daarna niet door As verguld. Heusden staat algauw voor met 12-16. Heusden heeft een brede defensie. As die heel wat doelkansen slordig afwerkt en daardoor niet kan scoren wordt een makkelijke prooi voor Heusden. Heusden daarentegen komt makkelijk door de smalle bewegelijke defensie, die door As te dicht onder het doel wordt opgesteld. Hierdoor is het makkelijk voor Heusden om te scoren van dichtbij. Ook van veraf is het voor Heusden niet moeilijk om een aantal driepunters op hun naam te zetten. Zo eindigt de eerste helft met een score van 26-38.

2de helft:
Er moet iets in de pauze gebeurd zijn in de kleedkamer van As. As speelt in deze 2de helft een ander spel. De bal wordt razendsnel rondgespeeld en de defensie is breder uitgezet. Heusden heeft het nu moeilijker om te scoren en door het snelle spel kan de bal moeilijk in Heusdens kamp gehouden worden. Tijdens de 1ste 3 minuten van de 2de helft kan Heusden dan ook niet scoren. As daarentegen beent bij tot 32-38. As die een geweldig 3de kwart speelt, staat op het einde van dat kwart voor met 48-42. In het 4de kwart doet het overrompelde Heusden nog een zware poging om zijn punten bij te benen. Ze zetten hun defensie breder uit en op momenten wordt het spel hard gespeeld. Dit zorgt voor uiterst spannende wedstrijd waarbij de hoop op een overwinning voor Heusden toch weer in zicht komt. 2,5 minuten voor het einde van de match staat de score op 56-49. Alles is nog mogelijk! Lukt het Heusden om deze score in te halen? Heusden kan nog 2 maal scoren. Een fout op As zorgt er echter voor dat As zijn voorsprong behoudt door een strafworp. De match eindigt met een nipte overwinning voor As met een score van 59-56. Het scheelde een haartje. Met veel dank aan Linda Graulus voor verslaggeving en foto's
BBC As HSE A – BBC ING Heusden HSE A => 59 - 56