zondag 27 februari 2022

Basketbal 1ste Provinciale Heren. KBBC Zolder – Stevoort BBC

1ste Kwart van de wedstrijd
De eerste worp is voor Stevoort. Stevoort kan echter dit voordeel niet goedmaken met een doelpunt. Beide ploegen komen dadelijk snel in de wedstrijd. De bal wordt in een razend tempo heen en weer gespeeld. Zolder zet zijn defensie breed uit en verdedigt heel sterk op de man. Zolder Pakt telkens correct de rebounds en maakt daarbij 2 driepunters. Algauw staan ze in het eerste kwart in hun voordeel van 15 tegen 7 in de eerste 5 minuten tot 29-20 op het einde van het eerste kwart. Door het hevige spel worden er veel fouten gemaakt. Duurtijd van het eerste kwart is dan ook 36 minuten.

2de kwart van de wedstrijd:
Het 2de kwart wordt vooral beïnvloed door het ongenoegen van de spelers en het publiek op het fluitspel van de scheidsrechter. Er wordt hierdoor ook een Technische fout gefloten voor één van de Stevoortse spelers die te luidruchtig zijn ontevredenheid uit. Dit voorval hits de gemoederen op. Wat voorheen al een hevig spel was, wordt nu een spel in alle hevigheid. Dit speelt in het voordeel van Stevoort, want er heerst wat zenuwachtigheid bij Zolder, waardoor doelkansen te slordig worden afgewerkt. Het 2de kwart eindigt uiteindelijk met een score van 45-33. Duurtijd van het spel is 24 minuten.

3de kwart van de wedstrijd:

Zolder komt na de pauze weer hevig en sterk in de wedstrijd. Ze laten een knap staaltje basketbal zien. Zolder speelt een zeer snel spel en voor het eerst tijdens het spel krijg je het gevoel dat Stevoort het Noorden kwijtgeraakt. Het derde kwart eindigt met een winnende score voor Zolder van 60-43.

4de kwart van de wedstrijd:
Stevoort haalt nog alles uit de kan. Zolder die al de hele wedstrijd hevig in het spel staat verliezen iets aan energie. Stevoort slaagt er daarenboven in een aantal rebounds perfect af te werken. De spanning stijgt op het plein en in de tribune. Op minder dan 3 minuten beent Stevoort bij tot een score van 62-53. Stevoort heeft dus snel heel wat achterstand goed gemaakt. Gelukkig neemt Zolder het spel terug in handen en kunnen ze hun voorsprong behouden. De wedstrijd eindigt met een score van 79-65. Beide ploegen hebben er in ieder geval voor gezorgd dat het publiek de hele avond een prachtig basketbal kan aanschouwen. Dit was een prachtige wedstrijd met een winst voor Zolder! Proficiat!