dinsdag 11 januari 2022

The Beer Experience 19 - 20 maart 2022

Nieuw bierfestival in de oude mijngebouwen van Heusden-Zolder. Een uniek en gloednieuw bierevent waar bier centraal staat, naast muziekoptredens, lezingen over bier, lekker eten en uiteraard het historisch kader zelf.
INFO & TICKETS KLIK HIER 
Bezoek de website KLIK HIER 

The Beer Experience is geen bierfestival zoals je het al kende in Limburg of België. Het is een uniek en gloednieuw bierevent waar bier centraal staat, naast muziekoptredens, lezingen over bier, tastings, lekker eten en uiteraard het historische, industriële kader zelf.

Op 19 en 20 maart 2022 zetten CC De Muze en ZLDR Luchtfabriek al hun zalen en ruimtes open. We mikken op 1500 bezoekers: van gewone bierliefhebbers en gepassioneerde bierfreaks tot muziekminnende foodies en dagjestoeristen.

De bezoeker zal een route kunnen volgen doorheen de gebouwen en ondertussen zo’n 35 brouwers en hun meer dan 120 bieren leren kennen en proeven. Daarbij zijn enkele bekendere namen, maar vooral kleinere, unieke, lokale, Belgische en buitenlandse biermakers, waarbij de focus ligt op Belgische craftbrewers.
The Beer Experience is een samenwerking met de gemeente Heusden-Zolder.

Locatie
De steenkoolmijnen hebben in de vorige eeuw hun stempel gedrukt op Limburg. Op verschillende plaatsen waren er mijnen: landschappen, wijken en gebouwen zijn de stille getuigen van wat ooit één van de meest bloeiende industrieën van Limburg was. De mijnexploitatie in Zolder startte in 1930 na 23 jaar voorbereidende werken. Toen de mijn in Zolder in 1992 haar deuren sloot, betekende dit het einde van de laatste mijn in de Benelux.

Deze prachtige historische mijnsite van Heusden-Zolder is het ideale decor om The Beer Experience te organiseren. Precies 30 jaar na de sluiting van de mijn ontstaat hier een nieuw festival. De gebouwen van ZLDR Luchtfabriek en cc Muze stralen historie uit en door de prachtige restauratie en nieuwe invulling, garanderen we een unieke beleving voor iedereen.

Wie zijn we?
De organisatie van The Beer Experience bestaat uit een groep vrienden en gepassioneerde bierliefhebbers. Maarten Reniers, Paul Reniers en zijn vrouw Anh Nguyen zijn o.a. gekend van het voormalig biercafé ’t Middelpunt in Heusden-Zolder. Patrick Breugelmans is mede-oprichter van Pukkelpop. Jan Keymis - ook een vaste medewerker van Pukkelpop- organiseert bierevents en proeverijen en is al 25 jaar ervaringsdeskundige (en bezieler van Hippo-architecten), samen met zijn vriendin zythologe Kaat Mendonck (ook gekend van Radio2) hebben ze een private bierkelder in Hasselt. Dirk Dedrij en Barbara Goosse zijn de lokale foodies en ervaren proevers (gekend van D-Skyvision en Accfides). Tatjana Swiggers verdiende haar sporen in verschillende horecazaken in de buurt en in de organisatie van Pukkelpop.

Muze & Luchtfabriek Marktplein 3550 Heusden-Zolder mail ons info@thebeerexperience.be