donderdag 6 januari 2022

Savoerenweg wordt Fonkelstraat 2021

Met onze nieuwe actie ‘Heusden-Zolder Fonkelt’ daagden we onze inwoners uit om hun straat of buurt zo sfeervol mogelijk in te kleden en mee te dingen naar de felbegeerde titel ‘Fonkelstraat van het jaar’. Een dertiental straten, goed voor ruim 200 huisnummers stelden zich kandidaat. Onze jury ging eind december op pad en hield rekening met verschillende criteria zoals creativiteit, sfeergevoel, decoratie en aantal lichtjes.

Vandaag zijn de punten geteld en kennen we onze winnaar … de Savoerenweg! Zij overtuigden onze jury de titel ‘Fonkelstraat 2021’ waardig te zijn. Op een eervolle tweede en derde plaats staan de Domherenstraat en het Vagevuurpad. De winnende straat krijgt zoals afgesproken een geschenkbon van €500 en een aangepast Fonkel-straatnaambord.

Wie zijn/haar buren niet kon overtuigen om mee te doen, kreeg ook de mogelijkheid om deel te nemen. Om deze winnaar te bepalen, rekenden we op de stem van het publiek. Het mooiste Fonkelhuis vonden we volgens de stemronde op onze website terug in de Witte Barrier 96. Deze winnaar gaat aan de haal met een geschenkbon van €100. Alle winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

De eerste editie van Heusden-Zolder Fonkelt was alvast een succes en smaakt naar meer. We zijn alvast benieuwd wie in 2022 met de titel naar huis gaat! Info: www.heusden-zolder.be en dank aan fotograaf Diewke Eerdekens