zaterdag 8 januari 2022

Persbericht > OPEN VLD Heusden-Zolder Afvalbeheer

Het is al een tijdje aangekondigd: Limburg.net begint met een nieuw ophaalsysteem: Optimo. Het zou allemaal zoveel beter worden en onze gemeente stapt er met veel enthousiasme in mee.
Helaas werden we deze week al verschillende keren met een kater wakker en laat dat nu helaas niet de eerste keer zijn.
Voortaan worden elke 2 weken ALLE zakken tegelijk opgehaald. Voor heel wat inwoners, die dan met een grote verzameling vuilniszakken thuis opgescheept zitten, is dat absoluut niet de beste keuze.
Hierbij komt nog eens dat de gele zakken voor keukenafval al na 1 week niet meer beschikbaar zijn. Limburg.net raadt dan maar aan om het keukenafval ‘bij de kippen’ te gooien. (2) Over wie zijn of haar kippen hebben ze het dan? Of gaan ze er vanuit dat iedereen kippen in hun tuin heeft staan, ├íls ze al een tuin hebben? We zien nog niet meteen kippen in een appartement rondlopen…

DE OPLOSSING?
We brengen als goede huisvader/huismoeder onze blauwe PMD-zakken alvast naar het reclyclagepark, waar we, in tegenstelling tot de grijze huisvuilzak, onze PMD zak netjes kunnen afleveren… Ijdele hoop helaas.
PROBLEEM 1: Wat blijkt nu: inwoners worden gewoon teruggestuurd met hun PMD-zak, omdat de container blijkbaar vol zat. (1) Ongehoord, maar helaas niet het enige probleem.
Zie bovenstaande foto (Hier zien we de overvolle PMD container en de andere containers die met de trappen moeten worden gevuld)


PROBLEEM 2
Limburg.net vindt het tegenwoordig ook nodig om de containers terug zodanig te plaatsen dat bewoners eerst hun leven moeten riskeren op een gammel trapje, voordat ze hun afval kunnen deponeren in de container. Wat is er met de ‘verzonken containers’ gebeurd? Oh, die mogen we niet vullen.Waartoe leidt dit dan allemaal? 

 PROBLEEM 3: Zwerfvuil, helaas. Ook dit kan (of wil) onze gemeente nog steeds niet aanpakken. Er worden beloftes gemaakt, er worden een paar boetes uitgedeeld maar steeds weer blijft zwerfvuil woelig tieren in onze gemeente.

DE ECHTE OPLOSSING!
De gemeente moet nu maar eens ECHT werk maken van een constructief en doordacht afvalbeleid in onze gemeente. We hameren hier al jaren op en het gemeentebestuur is dit gewoonweg verplicht aan zijn inwoners!

Zorg ervoor dat ALLE zakken die aan huis worden opgehaald ook permanent en ongelimiteerd kunnen worden binnengebracht in het recyclagepark. Doe eindelijk iets aan het zwerfvuil in onze gemeente: Camera’s en lik-op-stuk beleid zijn hier belangrijk! 
Roep Limburg.net op het matje voor hun slechte afhandeling en behandeling in het recyclagepark in Heusden-Zolder voordat er ongevallen gebeuren en nog meer mensen ontevreden zijn! 
Vanuit Open-VLD Heusden-Zolder, Het bestuur