maandag 24 januari 2022

MAAK WERK VAN SPORTIEVE VOORNEMENS


De eerste maand van het jaar is alweer voorbij. Houden jouw gezonde en sportieve voornemens nog stand? Door kleine veranderingen in te bouwen in je dagelijks leven, stel je haalbare doelen en hou je je gezondheid op peil. Nog inspiratie nodig? We helpen je alvast op weg. Laagdrempelig sporten met de beweegbank

Wil je op een laagdrempelige manier aan je fitheid werken?
Ga op zoek naar onze beweegbanken in het Domherenbos en aan de Finse piste. Dit compact alles-in-één-toestel maakt heel wat lichaamsoefeningen mogelijk en op de bijhorende app vind je een individueel beweegprogramma.

Sportief op de fiets

Onze moutainbikeroute bestaat uit 3 lussen van 8, 20 en 25,5 km. Je kan starten aan het Cycling center (Circuit Zolder), sporthal Zolder en sporthal Eversel. Spring tijdens de wintermaanden op je mountainbike en ontdek onze prachtige natuur vanop je fiets.

Trek je loopschoenen aan
De loopomloop start en eindigt op de Buitingweg. Volg je de blauwe pijlen, dan loop je 6,8 km. Hier vind je ook onze Finse piste, met een lus van 750 meter en 2 uitbreidingslussen van 385 en 500 meter. Nog op zoek naar een alternatieve looproute? Onze trage wegen vormen een groot netwerk om te joggen.

Sportief ontspannen met de relax-o-meter

Tijdens een relaxerende wandeling van ongeveer 5 km krijg je aan de hand van verschillende oefeningen weer rust en orde in je hoofd. Trek je wandelschoenen aan, steek je smartphone in je zak, volg onze wegwijzers en scan de QR-codes met toffe zen-oefeningen. De relax-o-meter start aan de blokhut aan Kasteel Meylandt.

Daag jezelf uit op de fit-o-meter

De fit-o-meter aan de Finse piste bestaat uit 8 stations van telkens 2 oefeningen. Zin in een sportief familie-uitje? Dat kan! Er is nu ook een kindvriendelijke versie, met aangepaste oefeningen op maat.

Onze goede voornemens voor 2022 
Ook Team Sport stelde doelen voor 2022. We rollen binnenkort een beweegroute voor senioren uit in Heusden-Centrum. De twee routes helpen je aan de hand van oefeningen je spieren en gewrichten soepel te houden. We zetten dit jaar ook extra in op het skatepark met initiaties op woensdagnamiddag en start-to-skateboard. Hou onze communicatiekanalen in de gaten voor meer info.
Maak je sportieve voornemens waar. Succes!
Info: Team Sport – 011 80 80 80