maandag 3 januari 2022

Infomarkten voorkeursalternatief Noord-Zuid Limburg

Het voorkeursalternatief voor Noord-Zuid Limburg is gekend. Voor de wegverbinding N74 kwam het doortochttracé Ay met tunnels onder de Grote Baan in Houthalen-Helchteren als beste uit de afweging. Voor het openbaar vervoer van Noord-Limburg tot Hasselt ligt het plan voor een snelle, elektrische trambus in eigen bedding op tafel. Het voorkeursalternatief ontstond na een uitgebreid onderzoek en intens overleg met een grote groep betrokkenen.

Het projectteam van Noord-Zuid Limburg hoopt het ontwerp in de loop van december te publiceren. Daarna volgt een openbaar onderzoek van 60 dagen. Volg de informatiekanalen van het project om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Na het openbaar onderzoek volgt de definitieve beslissing door de Vlaamse regering.

Om iedereen goed te informeren over het voorkeursalternatief organiseert het projectteam een reizende infomarkt in januari. Je kan op vijf momenten op verschillende locaties langskomen, telkens tussen 18.30 en 21 uur. Het projectteam staat dan klaar om jouw vragen te beantwoorden.

• Houthalen-Helchteren - maandag 10 januari Greenville, Centrum-Zuid 1111
• Hechtel-Eksel - donderdag 13 januari De Geer, Overpelterbaan 14
• Pelt - vrijdag 14 januari C.C. Palethe, Jeugdlaan 2
• Hasselt - dinsdag 18 januari Corda Campus gebouw 1, Kempische Steenweg 293
• Zonhoven - vrijdag 21 januari Locatie nog te bepalen. Surf naar www.noordzuidlimburg.be/informarkt voor meer informatie.
Hou in de loop van december zeker ook je brievenbus in de gaten. Er verschijnt dan namelijk een tweede editie van de Noord-Zuidkrant met meer informatie over het voorkeursalternatief, het onderzoek en de volgende stappen.
Info: www.noordzuidlimburg.be/voorkeursalternatief