donderdag 13 januari 2022

Een dubbele salto vooruit

De Vlaamse gymnastiek beleeft hoogdagen met een gouden medaille voor Nina Derwael op de voorbije Olympische Spelen als absolute uitschieter.

Dat onze gemeente de plek bij uitstek is voor gevarieerde topsport van de bovenste plank, bewijst de bouw van een volwaardige gymnastiekhal. De nieuwe gymhal maakt deel uit van de velodroom en zal maar liefst 1 080 m2 groot zijn. Omdat de gymhal diep in de grond zit, zal ze als eerste zichtbaar zijn tijdens de bouwfase van het nieuwe sportcomplex.

Een volledig uitgeruste gymhal vormt de perfecte sportinfrastructuur voor scholen en turnkringen in onze gemeente. De nieuwe gymhal betekent dan ook een grote sprong vooruit voor onze twee lokale turnkringen. Zowel recreanten als competitiegymnasten kunnen er hun turnhart ophalen.

Eurogym neemt de inrichting van de hal voor zijn rekening. De turntoestellen van Gymnova, waarop de olympische gymnasten in 2024 om een medaille strijden, zijn van de allerhoogste kwaliteit. Met onder meer toestellen voor sprong, balk, vloer en brug, richt de gymhal zich vooral op damesgymnastiek. Daarnaast vormen verschillende valkuilen, lange matten en een airtrack ook de ideale trainingsomgeving voor recreatieve turn(st)ers. Omdat de meeste toestellen mobiel zijn, kan de hal ook gebruikt worden voor gymnastiekwedstrijden.

Hangt de opvolger van Nina Derwael binnenkort te zwieren aan de brug met ongelijke leggers in onze velodroom?
Info: Team Sport – sport@heusden-zolder.be