woensdag 5 januari 2022

Nieuwe dag en systeem afvalophaling in Heusden-Zolder

Heb je je tegoed voor huisvuilzakken voor 2021 nog niet afgehaald, dan heb je nog tot 24 december de tijd. Vanaf januari wordt je afval opgehaald met Optimo. De afvalophaling en zakken zien er dan net wat anders uit. Zo kan je de witte zakken voor groenafval niet meer gebruiken en schakelt Limburg.net over op groene zakken met wavetopsluiting voor tuinafval. Ook de blauwe pmd-zak met zwart treklint is nog maar geldig tot 31 december. Vanaf 2022 kan je enkel de blauwe pmd-zak met wit treklint gebruiken. De bordeaux huisvuilzak kan je vanaf januari niet meer buitenzetten. Je schakelt dus over op grijze zakken, mocht dit nog niet het geval zijn.

Volgend jaar kan je - indien je dat wenst - ook nog bijkomende afvalzakken aankopen voor textiel en keukenafval.

Maar wat met je oude zakken? Vanaf 1 december tot en met 31 maart kan je volledige rollen oude, ongeldige zakken omruilen voor nieuwe rollen. Losse oude zakken of onvolledige rollen kunnen niet worden ingeruild. Een rol afvalzakken ruil je tegen een gelijkaardige rol. Zo kan je bijvoorbeeld grote bordeaux huisvuilzakken enkel ruilen tegen grote grijze huisvuilzakken. Omruilen kan aan het onthaal in het gemeentehuis of in het recyclagepark.

Opgelet, vanaf januari worden al je zakken op hetzelfde moment opgehaald. In onze gemeente verschuift de ophaaldag naar maandag. Op 10 januari haalt Limburg.net dus voor het eerst alle kleuren tegelijk op. Meer info vind je op de afvalkalender die binnenkort in je brievenbus valt. Kreeg je afvalkalender nog niet in de bus. Hier kan je er een downloaden.