maandag 17 januari 2022

22 januari start vaccinatie kinderen

Vanaf zaterdag 22 januari deelt vaccinatiecentrum TheMax de eerste prikken uit aan 5- tot 11-jarigen. 3787 uitnodigingen voor kinderen uit Heusden-Zolder en Lummen gingen hiervoor afgelopen vrijdag de deur uit.

Alle kinderen werden uitgenodigd zonder pre-booking, m.a.w. de ouders kunnen een tijdsslot kiezen op de geselecteerde datum en zowel de eerste als tweede prik inplannen. Vermits alle uitnodigingen op hetzelfde moment verstuurd werden, is het mogelijk om broertjes en zusjes samen in te plannen op zelfde datum en met een aangrenzend tijdslot.

Door je kind te laten vaccineren, wordt het beschermd tegen COVID-19 én raakt het gezins-, school- en vrijetijdsleven van kinderen minder verstoord. Laat je kind dus vaccineren. De vaccinatie van je kind weigeren kan enkel via het online aanmeldsysteem of door de officiële weigeringsbrief af te geven in het vaccinatiecentrum. Annuleren via het callcenter is niet mogelijk. Ben je niet de enige ouder/voogd, stem de vaccinatie dan vooraf af met de andere ouder of voogd, zeker bij co-ouderschap. Maak onderling een gezamenlijke en gedragen beslissing. Meer info over het vaccineren van kinderen kan je terugvinden via www.heusden-zolder.be/vaccinatie-kinderen.